Качествата на кардиналните знаци в зодиака

Според основния стил на динамика и реакция се разграничават кардинални, фиксирани и изменяеми квадрати в зодиака.

Днес ще анализираме кардиналния кръст. Четирите знака, които го съставят, в една или друга степен, са началото на астрономическото движение. Овен и Везни са датите на равноденствието, докато Козирогът и Ракът са слънцестоещите. Всъщност задачата на кардиналния кръст е да започне отброяването.

Следователно, всички негови участници са в различна степен психически насочени към бъдещето, често предавайки задачата за завършване на проекта на представители на други площади.

И така, кардиналният кръст обединява хората, у които планът узрява дълго време. Те се “дърпат” до последно, не смеят да се променят. Тези хора се втурват с главата си в нов бизнес, когато осъзнаят, че няма къде повече да се оттеглят и че е необходимо да се промени нещо в живота. Но след енергичен старт, техният предпазител може бързо да изчезне. И сега те стигат до съкровената линия с всички сили … Само необходимостта ги принуждава да извършват рутинни работи и да продължат напред.

За да извадите носителя на кардиналния знак от себе си, достатъчно е да бъдете бавни и скучни. Те не могат да направят нищо дълго време, незабавно преминавайки от една дейност в друга.

Те ще възприемат информацията, че ще трябва да променят нещо в живота си доста бързо и ще казват „Това е краят!“.

Но след това ще се съберат, помирят и ще започнат да работят. Упоритостта на знаците на този кръст също е показателна: те ще защитят нещо ценно и значимо за себе си до последно!

В допълнение, всеки символ, включен в квадралния квадрат, се отличава със своята специфичност. Овенът се нуждае от постоянни външни промени и движение навсякъде, където и да се намира. Той ще се откаже много, без да го завърши, ще премине към други дейности, но когато обстоятелствата го подредят, той ще се събере и ще довърши започнатото. В кръста той е генератор на идеи и подбудител. Той лесно ви хвърля идеи, а кой ще ги реализира и как – не го засяга!

Постоянната вътрешна промяна е наследството на емоционалния Рак. Често се опитва да спаси и запази онова, което му е скъпо повече от други знаци. Затова е обичайно Ракът да търси вдъхновение не в бъдещето, а в миналото. Между другото, ще има море от вътрешни промени, но очевидно никакви действия няма да последват до последно.

Природата на Везните е да поддържа баланс. Това правят в кръста, претегляйки, смесвайки, сравнявайки и избирайки правилната комбинация и необходимите промени. Хвърлянето и търсенето на най-зелените поляни не дава Везни самото начало. Винаги усещайки, че някъде е по-добро, по-стабилно и по-хармонично, Везните постоянно отлагат активните действия до по-добри времена.

На някои може да изглежда, че земният Сатурн е Козирог, стабилен и организиран знак и няма нищо общо с промените. Всъщност въпросът е в мащаб. Целият жизнен път на Козирога може да се счита за стабилна и организирана промяна, тоест последователно движение от това кой е към кой иска да стане.

Ако детето ви принадлежи към един от кардиналните знаци, научете го да разделя големи задачи на малки. Те не изискват прекалено голям фокус върху едно нещо и има надежда, че той няма да има време да загуби интерес към урока. И го доведе до края.